Make Believes

HKL Make Believes – ”Sveriges roligaste hockeylag”

Vilka är vi?

HockeyKlubben LinTek Make Believes är ett studenthockeylag/studentförening vid Linköpings Universitet. Föreningen bildades våren 1984 och deltog i seriespel för första gången säsongen 84/85. Namnet Make Believes togs för att poängtera att vi är studenter i första hand och enbart ishockeyspelare i andra hand. Viss förhoppning om att förväxlas med ett speciellt NHL-lag förelåg också. Föreningen representerade från början Linköpings Tekniska Högskola men har med åren spridit sig och har nu medlemmar från samtliga fakulteter på Linköpings Universitet. För närvarande finns det cirka 35 spelare i laget och 10 styrelsemedlemmar.

Hur ser vår verksamhet ut?

Vår verksamhet bygger helt och hållet på ideellt arbete. Pengar som åtgår för den fortlöpande verksamheten tas in genom en mängd olika verksamheter där alla spelare är engagerade. I Make Believes har vi skapat en svårslagen sammanhållning genom diverse aktiviteter, fester och resor. Mycket därav har vi fastställt våran slogan: Sveriges roligaste hockeylag!

Hur ser det sportsliga ut?

Just nu spelar klubben i Division 4, och nytt för i år även i universitetsligan UHL. Träning sker två gånger per vecka under perioden augusti-april. Därtill tillkommer en match per vecka under perioden oktober-mars. Hemmamatcherna spelas på Stångebroområdet, vanligtvis i Stångebro ishall, på fredagar.

Vad har vi för strävan?

Vår hockeyklubb strävar efter en god gemenskap spelare emellan och som ger möjlighet för studenter att återuppleva/fortsätta sitt hockeyspelande under sin studietid. Vi har även som mål att fortsätta utveckla våra kontakter med studentlivet. Vi har även sportsliga mål om att kunna utveckla sportsliga verksamheten till andra studenthockeylag runt om i Sverige i framtiden.