Matchreferat: HKL Make Believes – Black Wings HC (24/11-17):

Fredag i Stångebrohallen, och både seriefinal mot Blackwings och ginfest stod på schemat. Dagen till ära har MB rustat upp med sex personer i sekretariatet och hela två personer i båset, där i alla fall det senare borde vara ett klubbrekord. Matchen inleds bäst av Blackwings. Jönköpingslaget tar tidigt ledningen och under de första 10 minuterna är det egentligen bara kedjan med Tham-Lund-Jagrman som lyckas få press i anfallszon för svinens del. Mot slutet av perioden spelar vi dock upp oss, och när väl kvitteringen kommer efter att Micke Grangren hittat en lucka med ett handledsskott bakom en skymd målvakt känns det ganska rättvist. Noterbart från första perioden är att det tar hela 10 minuter innan vi får iväg vårt första skott, och även om det skulle bli något bättre senare under matchen så var det ett genomgående tema att vi gärna väntar för länge innan vi tar avsluten.

Andra perioden är jämnare spelmässigt, men även här tar Blackwings ledningen. Den här gången svarar MB dock snabbare eftersom Mr.President och Ass-coach Danne Ludas samarbetar snyggt i en spelvändning där Lundin sätter pucken i klassisk pilsnerhöjd vid första stolpen. (Givetvis siktade Lundin i krysset, men jag tycker vi låtsas som att det var helt meningen eftersom det kan öka undertecknads chanser att få mer speltid i PP framöver). Tyvärr går vi ner oss spelmässigt sista minuterna och Blackwings kan göra både 3-2 och 4-2 innan pausvilan. Noterbart med det senare av de målen är att 4-2 målskytten skjuter sönder McIversens vattenflaska med ett stenhårt handledsskott, så jag tror vi kan räkna in en uppfylld pojkdröm för en av av spelarna på isen i alla fall.

I tredje perioden är det istället Make Believes som gör första målet, när Lundin krigar in reduceringen framför mål. Make Believes gör sin klart bästa period i matchen under inledningen av den tredje och skapar flera bra chanser, men tyvärr är det Blackwings som får in 5-3 istället för en kvittering från Make Believes. Vår tjeckiske ytter väljer att ta ut sin frustration över målet på en motståndarspelare i bytet efter målet och får kliva av planen för resten av matchen tack vare att han väljer att tackla med benet istället för med axeln. I det fem minuter långa boxplayet skulle det hinna hända en del. Först gör blackwings 6-3, sedan delar de ut en tackling i huvudet på Fredriksson där MB väljer att ta lagen i egna händer i form av tre separata slagsmål med Blackwingsspelare eftersom ingen utvisning utdelas, vilket resulterar i två nya matchstraff på Grangren och Lund (och ett på en blackwingsspelare). Noterbart vid det här tillfället är att hela tredjefemman nu är satt ur spel efter tre matchstraff som Tham och Svanen får sitta av i utvisningsbåset. Inga problem för firma Elander/Hugo att gå ner på två femmor med andra ord. Vi lyckas försvara oss bra i det långa boxplayet, där vi spelar 3 mot 5 i 2.30 utan att släppa in fler mål. Någon slutforcering blir dock svår att få till med så mycket matchstraff, och säsongens första hemmaförlust är ett faktum. Coach Hugo uppmuntrar dock sitt nedslagna manskap efter matchen med de bevingade orden ”Jag har förlorat 4 av 5 matcher innan Ginfesten, så det är så här det ska vara”.

Undertecknat
Martin ”Clabbe” Claesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *