Matchreferat: HKL Make Believes – Eksjö HC (17/11-17)

På fredagskvällen for MB med 15 utespelare, en burväktare och en coach ner till Eksjö. Färden gick över östergötlands slätter och genom de småländska, ogästvänliga skogarna där hålor som blå grindar och sunhultsbrunn passerades. Baksätesåkarna kunde om de inte var upptagna med nallen, sov eller blinkade upptäcka ett kort ögonblick av civilisation. Väl i Eksjö noterades en regementsbyggnad, ett sjukhus samt en grill innan ankomst till hallen, således har ungtupparna i MB blivit lite mer världsligt bevandrade. Förutsättningarna för kvällen var goda då MB ställde ett väldigt skridskostarkt lag på isen. Eksjö har i inledningen kryssat mot vad som anses vara seriens sämsta och mot ett av de bättre lagen med i stort sett samma trupp. Vid vinst i kväll skulle MB rycka ifrån Black Wings i toppen.

Period 1 – MB startar perioden starkt och biter sig fast i Eksjös zon långa stunder. Fyra minuter in i perioden gör Pelle sitt första MB-mål i sitt andra byte i svinens mundering. MB fortsätter pressa på med ett starkt spel i anfallszon där även backarna utnyttjas på ett bra sätt och mycket puckar slängs på mål. Eksjö kvitterar i mitten av perioden som slutar 1-1 trots kraftigt skottövertag, 23-10 i MBs favör.

Period 2 – MB:s tredjelina gör sitt andra mål för kvällen några minuter in i perioden efter hög press på Eksjös stackars ensamma och villrådiga back som helt sonika släpper pucken för att undvika kroppskontakt vid sargen. Esterdahl fintar snyggt bort målvakten och lägger in en backhand på en målvakt som försöker skära av skottvinklar mellan tekningspunkterna. I mitten av perioden kliver förstalinan in i handlingen och Fredriksson hänger dit 1-3 med assist från Svennas och Gasten som båda bygger pointstreak. Efter flertalet försök av MB att försöka få med sig en utvisning framför Eksjökassen efter avblåsning, snappar till slut en stackars Eksjöspelare, som förmodligen inte varit utanför stadsgränserna annat än i hockeysammanhang, till och crosscheckar en MB-spelare bakifrån och får två minuter för sitt mindre genomtänkta tilltag. MB som annars i matchen varit väldigt passiva och mediokra i powerplay stänker nu dit 1-4 genom vår alldeles egna tjeck-ättling Habrman på assist från Rogga. So far so good, men sen inträffar det som inträffar åtminstone någon gång varje säsong. Det klassiska, patentskyddade MB-raset. På 5 byten gör Eksjö 4 mål och ställningen är helt plötsligt 5-5. Ett chockat MB har tappat matchen genom mindre resoluta beslut och en hel del oflyt. Eksjö är ett lag som försöker att spela hockey och har väldigt giftiga omställningar medans dom i egen zon är väldigt passiva. Och i lägre divisioner är det just det lag som är bäst i anfallszon och minst dåliga i egen zon som vinner matcher.

Period 3 – Ställningskrig och lite nervöst i båda lagen tills Eksjö i PP tar ledningen för första gången i matchen och oro anas i MB:s led. Som tur är så har MB en poängkungen från Huddinge som hänger dit 6-6 med 10 min kvar att spela på assist får Elster. Make Believes får ett gyllene läge att hänga dit segerpucken med ett numerärt överläge när klockan börjar närma sig slutet av matchen. MB slarvar då på blå och Eksjö sätter segerpucken i numerärt underläge. MB försöker desperat utjämna de sista minutrarna men förgäves. Slutresultat 7-6 till Eksjös favör i en underhållande fredagsmatch för de ca 80-90 personer på plats i Storegårdshallen. En fin inramning i öl- och skogshuggarligan där MB spelare tidvis blir hånade och buade vilket anses uppfriskande och av vissa uppskattat. Av de besökande var det åtminstone en person som höll på de stolta, men efter signal, modfällda svinen. En bitter förlust för ett tidvis riktigt bra spelande MB. Det positiva är att serien är jämnare än förra året och att alla lag lyckats ta poäng. Stjärnor är svårt att dela ut efter en kväll som denna, men beröm får ges till Pelle och Esterdahl som båda hängde sina första kassar i MB, den förstnämnda som även gjorde en fin debut efter att i säsongsinledningen dragits med underkroppsskada (skadad tass). Beröm får även ges till Ågren som alltid gör sitt bästa för laget och som idag gjorde sitt yttersta på en ovan backposition.

Over n Out,
Robin ”Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *