Matchreferat: HKL Make Believes – Eksjö HC (13/1-18):

Då var division 4 igång igen efter jul och nyårsuppehåll och de flesta spelare tacklar förmodlingen lite tyngre än innan jul. Lördagens hemmamatch spelades i den mindre inbjudande C-hallen, även kallad bunkern, igloon eller frysboxen.

Period 1

Matchen öppnar i ett hyggligt tempo och samtliga spelare uppvisar mindre rostighet än förväntat. Första perioden är ganska jämn spelmässigt och det plockas en hel del tvåminutare åt båda håll, men inget av lagen lyckas utnyttja dessa. MB har dock ett bra skottövertag men resultatet i paus är precis som matchen startade.

Period 2

Om MB hade ett skottövertag i första var det inget mot den andra perioden där skotten blev 20-3 till MB:s favör. Trots detta är det Eksjö som tar ledningen i PP i mitten av andra. Resten av perioden är det spel mot ett mål där Eksjös målvakt står för bra spel, där han stoppar förstapuckarna, men släpper mycket returer som svinen tyvärr inte lyckas få träff på. Eksjös backar gör samtidigt ett bra jobb att lyfta bort spelare framför kassen.

Några minuter efter Eksjös ledningsmål tycker Kalix att det får vara nog och slänger iväg ett snabbt och hårt handledsskott från blå som tar en eller två spelare innan pucken slutligen ligger inne bland nätmaskorna. Snygg och resolut balja som dessutom är Kalix första mål i MB, hatten av!!!

Period 3

Tredjeperioden är bara två minuter gammal när den från Thailand influgne forne poängkungen Johnny Dangle presenterar sig i säsongens första match genom att skicka upp en backhand i taket, pass från Pelle Playmaker, och MB har ledningen för första gången i matchen.

Med sex minuter kvar av matchen lyckas Eksjö kvittera i PP och några minuter sedan även ta ledningen ytterligare en gång. Svinen hänger med huvudet lite och tycker synd om sig själva då spelövertaget stundtals varit till en överväldigande fördel för hemmalaget. Men med två minuter kvar till slutsignal skickar Elander in kvitteringen assisterad av Fredriksson och Charlie vilket också blir slutresultatet.

I samband med slutsignal blir det lite gruffigt då båda lag är mindre nöjda men att dela på poängen efter en fysisk och underhållande match. 3 matchstraff till vardera lag delas ut innan det tackas för matchen.

MB gör en riktigt bra match såväl defensivt som offensivt med bra slit från alla spelare, men lyckas inte knipa segern och ligger nu i mitten av en väldigt jämn tabell där Eksjö har en målskillnad på -10 och ligger sista med serieledande Skärblacka som ligger på +14 mål. Frågan om division 4 någonsin varit så jämn som i år.

Over n out,
Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *