Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF 95 (27/1-18):

På fredagskvällen var det åter igen dags för hemmamatch i det slitna men ack så trogna rucklet Stångebrohallen. Katrineholm stod för motståndet denna afton. Vid samling dracks det kaffe samt intogs löjligt goda kakor som fru Ågren fixat i hemmets vrå och som herr Ågren tagit ned till ett svettstinkande omklädningsrum befolkat av utsvultna studerande svin. Då MB avsåg att lämna ishallen denna afton med vinst laddades det med tvånudd på sedvanligt manér där diskussionerna var heta och klunsarna för att avgöra tvister haglade.

Gällande laguppställningen mönstrade MB en full trupp med en puckmotare och 3 fulla femmor medans aftonens motståndare var kort om folk och endast var 12 man.

Period 1: MB tar kommandot från start med rejält spel och tung forechecking, men faller tillbaka lite efter två onödiga utvisningar där man för en stund spelar 3 mot 5, dock reder man ut detta galant. Trots högt tryck och att lite utrymme ges till motståndarna lyckas ändå Katrineholm kontra flertalet gånger, men det är dock det enda motståndarna kan göra då de ej får till något ordnat spel i anfallszon. Med dryga 6 minuter kvar av perioden pangar Lundin in ett tungt slagskott från blå i PP assisterad av Elander, utan trafik är det dock tveksamt om MB tagit ledningen. Det är just det som utmärker kvällens MB; ett jävla go där spelarna hjälper varandra och lyfter in puckar och kroppar på kassen. 1-0 är ställningen i paus.

Period 2: Fem minuter in i perioden gör Ågren 2-0 assisterad av Clabbe som för aftonen undvek det patenterade clabbe-hattricket och istället levererade assist på löpande band. 3-0 kommer några minuter senare genom Electric innan Katrineholm lyckas reducera. Det är nu som MB knäcker ett skridskostarkt men passivt Katrineholm som knappast går in först i sargduellerna. På 3 minuter gör MB 4 kassar, där Källgren och Clabbe har assist på Fredrikssons kasse, medans de övriga tre kassarna levereras av ingen annan än Johnny Dangle med bra stöd från kedjekamraterna Pelle Playmaker och Oxen Lundin, som tillsmammans gör en jävla bra match med inte bara finess utan ett jävla slit och mycket hjärta. Johnny Dangle visar denna matchen varför det gör under att spendera ett halvår i hockeymeckat Bangkok. Katrineholm lyckas reducera precis innan paus och för er som har svårt att räkna alla kassar står det nu 7-2 när signalen ljuder.

Period 3: Klappat och klart tror kanske den i MB ej insatta läsaren, speciellt när MB inleder perioden med att göra 8-2. FEL! MB är känt som ett lag fyllt med ineffektivitet och plötsliga dalar i spelet. Ineffektiviteten var dock inget problem denna afton men att helt plötslig tappa spelet kunde MB ej undvika. 8-2 blir 8-5 på de fem första minutrarna! Katrineholm lyckas även göra 8-6 innan MB lyckas inse att det inte går att glida på en skena och tro att man får smygassist bara för att man är på isen. Andrafemman levererar två snabba kassar, där det första av de två inleds med att Svennas upphäver en icing för att sedan klappa den vidare bakom kassen till undertecknat, och efter snabb passar vidare till skarpskytten Charlie sitter pucken i maskorna, och MB kan andas ut. Det andra målet föregås av 19 pass kors och tvärs i målområdet innan ett mål görs, vilket domaren på nått sätt uppfattar som en soloprestation och inga assister delas ut…

Punkt för matchen sätter Coach Elander som för aftonen gör sin sista match i MB:s fagra ställ. Ett värdigt avslut på en fin karriär.

Matchen avslutas med resultatet 11-6 i MB:s favör.

Noterbart:

I ett av de väl genomförda boxplay MB klarade ut fick Bergnäs (som spelar back) ett tokryck och plöjer fram över banan med samma styrka och tyngd som en oceanångare, river åt sig pucken bakom moståndarkassen och håller undan 3 spelare och försöker sig på en wraparound utan att lyckas, kringar tillbaka pucken och dödar ytterligare sekunder innan en rejäl backcheck, urstarkt.

Johnny Dangle – Pelle – Lundin gjorde mycket offensivt men visade osedvanligt stort hjärta och slet även med stor frenesi över hela banan.

MB har även förmodligen seriens bästa backbesättning med lugna, stabila, rejäla och puckskickliga backar.

Over n out,
Robin ”Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *