Matchreferat: HKL Make Believes – HC Wettern (16/11-18)

Make Believes – HC Wettern 4-3 (0-0, 2-2, 2-1)

Fredagkväll och säsongens andra match och tillika hemmapremiär för MB spelades i den närmast tropiska SAAB arena vilket är ovant för båda lagen spelare, vilka brukar spendera träningar och matcher i betydligt kyligare klimat. För motståndet denna afton stod HC Wettern som återuppstått efter att förra året ej deltagit i seriespel. Vi hälsar HC Wettern välkomna in i gemenskapen och till den stjärnglans som omger Division 4 Östergötland.

Period 1: Pucken släpps inför ca 50 åskådare varav de flesta flytt Vadstena en fredagskväll som denna. MB börjar i ett rasande tempo och HC Wetterns spelare agerar närmast statister i första perioden där svinen har ett stort spelövertag. MB är kända för sin ineffektivitet och det är det som gör att ställningen är 0-0 i paus. Endast en utvisning i denna välspelade period (och match) efter att motståndarlaget i all hast slängt upp pucken på läktaren efter hård forecheck från svinen.

Period 2: MB fortsätter på den inslagna vägen och för spelet, några mål vill dock inte trilla in. Wettern spenderar inte mycket tid i anfallszon men är inte ofarliga när de väl får chans. Halvvägs in i mittperioden är det Wettern som tar ledningen vilket ur hemmalagets synpunkt kan anses orättvist, men hockey går ut på att göra mest mål, inte mest puckinnehav. Detta mål i baken får svinen och framförallt tredjelinan att vakna till. Anförda av Rogga bus gör tredjefemman två mål på mindre än 2 min och MB har ledningen. Målen görs av Rogga själv som för aftonen gör ett hat-trick. Assistans till målen står Charlie, Hjärtat och Clabbe för. 5 min senare är det dock kvitterat med mål från Wettern, och 2-2 är ställningen i periodpaus.

Period 3: MB tänker dra åt snaran, knyta ihop säcken och Rogga bus gör sitt tredje mål för kvällen, vilket återigen ger ledningen till MB. Wettern får sedan en utvisning för att ha spelat med 6 man i sin iver att komma tillbaka i matchen. Efter ett halvrisigt PP från MB:s sida, men som ändå suger musten ur Vadstenas försvarare, gör Elster 4-2 med assistpoäng på Lundin. Avgjort..? Nja… Med dryga 8 min kvar reducerar Wettern, men MB håller undan för säsongens första seger.

Värt att nämna är att både Ville i kassen och Wetterns målvakt båda har räddningsprocent över 90% vilket är en väldigt hög siffra i dessa sammanhang. “Celsius Player of the Game” är så klart Eric ”Rogga bus” Rogsäter som pangar dit ett hat-trick, tyvärr bjöds det inte på kepsregn men ett sedvanligt stön i högtalaren och en burk sockerfritt socker.

Over n out,
Robert
“Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *