Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF (30/11-18)

Make Believes – Katrineholm 16-1 (1-0, 7-0, 8-1)

Fredagsafton i det bistra novembervädret och ett av fåtal glädjeämnen förutom annalkande jul, en ny målsticka som förhoppningsvis ligger och väntar under granen och givetvis veckans match för MB. En match som för dagen spelades hemma i Stångebro med Katrineholm som motståndare. Aftonens uppvärmning med tvånudd var inget skönspel då bollen saknade luft och för att göra det hela värre saknades kaffe i G-punktens skafferi. Tur att det numera finns Celsius i överflöd som spelare dricker i tid och otid. Kvällens motståndare verkar haft problem med resan trots isfria vägar då de lite lojt anländer till isvärmning när svinen kliver av.

Period 1: Svinen vet att motståndare kommit sent till match, och dessutom är en man kort, och tänker därför gå ut och göra processen kort. Men trots tvånudd, hemmamatch och taggande blir första perioden som så ofta för MB lite trögstartad målmässigt. Med ett överlägset antal skott på mål med 19-5 står det efter första perioden endast 1-0 i MB:s favör. Detta målet gjordes i boxplay av Speedy Elster som stjäl pucken och resolut stänker dit den. Det är inte bara skottstatistiken som talar sitt tydliga språk. På denna hockeyns bakgård där skribenter som undertecknad är mer eller mindre enögda i sitt refererande kan det ofta kännas som att ens eget lag för spelet. Igår FÖRDE MB spelet från start till slut men lyckas ändå i första perioden dra på sig 2 min x 3 och får skämmas på botbänken. Ofattbart. Noterbart är att Lill-Mördarn igår debuterade och som en riktigt tvåvägsback fostrad i den stolta hockeystaden Tranås står han för en assist och en puck out i första perioden för att markera sitt deltagande i matchen.

Period 2: Efter lite sura miner i paus över att byten inte fungerar och en del frustration över det stora spelövertaget men klena resultatet tar sig Svinen i kragen. Perioden är inte gammal då Elster stänker dit sin andra balja för kvällen. Undertecknad tänker inte nämna alla som kom med i protokollet då referatet blir långt ändå. Charlie, som för kvällen gör 5 mål, spär på ledningen innan det är dags för nya utvisningar för MB som effektivt dödar ett 5 mot 3 överläge. När boxplay är avklarat bestämmer sig MB för att nu får det vara nog. Fem mål på lika många minuter och pausvila med 8-0.

Period 3: Om första perren är trög målmässigt så verkar MB tagit fasta på att göra snabba mål i övriga periodupptakter. 9-0 efter 34 sek. MB får äntligen med sig lite utvisningar och Källgren pangar in tvåsiffrigt med 10 min kvar. Sista 10 minutrarna av matchen blir det inte mindre än 7 mål, dels för att Katrineholm drar på sig ett matchstraff. Tyvärr görs ett av dessa mål av motståndarna som visserligen kan få med sig ett tröstmål att glädja sig åt på resan hem, men nollan spräcks för Vimans och MBs del. När matchen är färdigspelad är resultatet 16-1.

Notera bör att Katrineholms målvakt(er) trots över dussinet mål inte spelar dåligt utan MB är så överlägsna att de serverar pass över centrallinjen och får frilägen som burväktarna inte kan lastas för. “Celsius Player Of The Game” blir Charlie som står för imponerande 5 mål. Noterbart är att det görs två hat-trick till av Urkraften till back Jakob ”Jagr” Källgren samt av Elster som varje match verkar ha injicerat skridskorna med EPO. Viman i kassen har övertygande 95 %. Något som bör nämnas är de spelare som gör jobbet när alla vill komma i protokollet, så som Pelle, Ågren, Wiborg och Dimman. Estherdal hade en väldigt bra kväll där han skickar smörpass kors och tvärs som en riktig playmaker. Rookie-Hjalle visar att han deltagit genom 3 assist samt en hooking, snyggt.

Over n out,
Robin Gustafsson Nordstrand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *