Matchreferat: HKL Make Believes – Skärblacka IF (3/11-17):

Bortamatch i Skärblacka, byn som ingen med fungerande luktsinne besöker frivilligt (med det sagt, gjorde inte förra MB-spelaren Bygge sitt exjobb här? Kan även ha varit Hed Klart är att det var ett obegripligt val oavsett vilket svin det än var). Som sig brukligt inleds uppvärmningen med två-nudd, och noterbart här är att det genomförs helt hetsig stämning (Om anledningen var att Gurra18 var i Spanien låter vi vara osagt eftersom svaret är helt uppenbart). Första perioden slutar med de för division fyra helt osannolika siffrorna 0-0, den senare av siffrorna kommer vi återkomma till. Svinen spelar lite slarvigt under inledningen och söker för svåra lösningar men det blir bättre ju längre perioden går. I periodpaus uppmanar coach/president Hugo att skjuta högt på målvakten som har en uppenbar tendens att inte köra Ron Hextalls målvaktsstil. Med dessa råd ekandes i huvudet blir Le Hook snyggt frispelad av Slaktarn (undertecknad har för mycket klass för att nämna en andraassist) och låter pucken rulla in längs isen till 1-0 men tack vare att han tittar i nättaket är målvakten helt lurad. Spelmässigt liknar den andra perioden den första, och den kommer även att likna den tredje. I den tredje utökas ledningen eftersom Anthon Holms gamla bästis David Habrman JR valt att damma av grillorna, och i en spelvändning vet de som kan skillnaden på Habrman bröderna att en åkduell med Jr lätt kan sluta med både målvakt och backar långt efter. 2-0 MB, och den som väntade sig ett klassiskt MB-ras har uppenbarligen inte sett nyförvärvet Ville Lönnqvist stå i mål. Undertecknad har spelat i drygt fem år i denna anrika klubb och inte upplevt en enda nolla från vår sida (Hugo hävdar att Anton Lindman höll en mot HC Wettern för fyra år sedan, men jag säger som världens mäktigaste man: ”Fake News”). Ville räddar alltså samtliga puckar sin första match i MB-tröjan och hur man går vidare från det står nog skrivet i stjärnorna, för jag det här lär vara helt ny mark i MBs 33-åriga historia, eftersom att det är klart vanligare för målvakter i denna klubb att avsluta långa målvaktskarriärer utan nollor i sitt CV. Lundin delar ut stjärnorna efter matchen till Ville (1), Slaktarn (2) och Elander (3), men undertecknad vill hålla med McIver och ge samtliga sex stjärnor till Ville.