Bloggen

 • Matchreferat: HKL Make Believes – Linköping Mighty Ravens HC (18/1-19)

  Make Believes – Mighty Ravens 1-4 (1-0, 0-1, 0-3) I fredags var det dags för säsongens andra och sista slag om Stångebro. Svinen spelar sin första match efter att ha knölat julskinka och badat i öl och bubbel under storhelgerna. Matchen spelas i den bistra C-hallen då konståkning priorieteras framför panka studenter och avdankade gubbar. Period 1: Make Believes startar matchen i ett bra tempo och skapar tidigt PP som det dock ej görs mål […]Läs mer »
 • Matchreferat Black Wings HC-HKL Make Believes (16/12-18)

  Black Wings HC – HKL Make Believes 7-5 (1-3, 4-1, 2-1). Spectators: 22 Tredje advent, en grad Celsius och snöblandad piss-slask. Det hör inte till vanligheterna att Svinen packar bilarna fulla för bortamatch på en söndag, och denna morgon 10:15 var det ett förvirrat gäng som samlats i Stångebro. Efter en lugn lördagkväll för samtliga i laget utom Hjärtat, som ovetandes spräckt hela baksidan av jeansen i ett försök att klättra ett 2,5 meter högt […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF (30/11-18)

  Make Believes – Katrineholm 16-1 (1-0, 7-0, 8-1) Fredagsafton i det bistra novembervädret och ett av fåtal glädjeämnen förutom annalkande jul, en ny målsticka som förhoppningsvis ligger och väntar under granen och givetvis veckans match för MB. En match som för dagen spelades hemma i Stångebro med Katrineholm som motståndare. Aftonens uppvärmning med tvånudd var inget skönspel då bollen saknade luft och för att göra det hela värre saknades kaffe i G-punktens skafferi. Tur att […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – HC Wettern (16/11-18)

  Make Believes – HC Wettern 4-3 (0-0, 2-2, 2-1) Fredagkväll och säsongens andra match och tillika hemmapremiär för MB spelades i den närmast tropiska SAAB arena vilket är ovant för båda lagen spelare, vilka brukar spendera träningar och matcher i betydligt kyligare klimat. För motståndet denna afton stod HC Wettern som återuppstått efter att förra året ej deltagit i seriespel. Vi hälsar HC Wettern välkomna in i gemenskapen och till den stjärnglans som omger Division […]Läs mer »
 • Matchreferat: Linköping Mighty Ravens HC – HKL Make Believes (9/11-18)

  Mighty Ravens – Make Believes 6-5 (3-1, 3-1, 0-3) I fredags avgjordes det första slaget om Stångebro. De kallas populärt så, bataljerna, de bittra matcherna mellan lokalrivalerna i division 4. Som det bör vara var även denna match tät och grinig. Till denna match ställde MB upp med fyra rookies, varav en vaktade kassen. Period 1: MB börjar denna match lite ringrostigt och släpper in två mål tidigt i första perioden. Ingen bra start för […]Läs mer »
 • Matchreferat: Skärblacka IF – HKL Make Believes (7/3-18):

  På onsdagskvällen var det dags för svinens sista match för säsongen där Skärblacka stod för värdskap och motstånd. Make Believes ställde upp med en decimerad trupp på 13 utespelare och en puckmotare då feber och förkylningar härjar fritt i dessa bistra tider. De spelare som trots snorbusar ställde upp och spelade kände av den kalla luften i den ogästvänliga isladan matchen spelades. Rykten om fullt utvecklade lunginflammationer florerade efter isvärmning. Noterbart är även att MB […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Linköping Mighty Ravens HC (6/3-18):

  Säsongens sista hemmamatch för svinen spelades i tisdags, och det var även säsongens sista ”slaget om Stångebro” som gick av stapeln. Matchen inleddes på bästa möjliga sätt för Mighty Ravens, som gör 1-0 i första bytet och 2-0 i det tredje. Lyckligtvis ser Johan Bergshow det som en perfekt möjlighet för att bryta en måltorka som börjat närma sig Marcus Meijer nivå när han i den tredje minuten stänker in en reducering i nättaket. Ågren […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Black Wings HC (2/3-18):

  Så var det återigen dags för en fredag i ishockeyns division 4, även känt som varje hockeyspelares våta dröm, och trots sjukdomar och andra bortfall har Make Believes samlat ihop ett starkt lag inför kvällens drabbning. I vanlig ordning börjar matchdagen något svajigt då konståkningsföreningens U-12:or lagt vantarna på MB’s omklädningsrum, men detta kunde lösas relativt smärtfritt den här gången. Själva matchen inleds något avvaktande, vilket delvis beror på episka problem med matchklockan samt att […]Läs mer »
 • Matchreferat: Eksjö HC – HKL Make Believes (16/2-18):

  På fredagskvällen var det dags för det sista mötet lagen i mellan och även hemmalagets sista hemmamatch för säsongen. De tidigare mötena har varit jämna och tuffa bataljer där Eksjö har vänt en stor MB ledning för att vinna den första hemmamatchen med 7-6, och sedan i Stångebro spelat en jämn 3-3 match.   Make Believes för aftonen inpackade säkra i rymliga fordon kämpade sig igenom besvärlig nederbörd och över gränsen in i det mörka […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF 95 (27/1-18):

  På fredagskvällen var det åter igen dags för hemmamatch i det slitna men ack så trogna rucklet Stångebrohallen. Katrineholm stod för motståndet denna afton. Vid samling dracks det kaffe samt intogs löjligt goda kakor som fru Ågren fixat i hemmets vrå och som herr Ågren tagit ned till ett svettstinkande omklädningsrum befolkat av utsvultna studerande svin. Då MB avsåg att lämna ishallen denna afton med vinst laddades det med tvånudd på sedvanligt manér där diskussionerna […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Eksjö HC (13/1-18):

  Då var division 4 igång igen efter jul och nyårsuppehåll och de flesta spelare tacklar förmodlingen lite tyngre än innan jul. Lördagens hemmamatch spelades i den mindre inbjudande C-hallen, även kallad bunkern, igloon eller frysboxen. Period 1 Matchen öppnar i ett hyggligt tempo och samtliga spelare uppvisar mindre rostighet än förväntat. Första perioden är ganska jämn spelmässigt och det plockas en hel del tvåminutare åt båda håll, men inget av lagen lyckas utnyttja dessa. MB […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF (1/12-17):

  År 1917 hade järnvägsknuten mellan västra och östra stambanan lyckats få över 6000 människor att stanna länge nog att svenska staten gav Katrineholm sina stadsrättigheter. 100 år senare valde deras ättlingar att bjuda in HKL Make Believes en fredagskväll i november för att fira detta hundraårsjubileum (visst kan kommunen möjligen ha något annat planerat också, men ni trogna läsare av detta referat förstår att det är denna match som är det egentliga firandet). Den cirka […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Black Wings HC (24/11-17):

  Fredag i Stångebrohallen, och både seriefinal mot Blackwings och ginfest stod på schemat. Dagen till ära har MB rustat upp med sex personer i sekretariatet och hela två personer i båset, där i alla fall det senare borde vara ett klubbrekord. Matchen inleds bäst av Blackwings. Jönköpingslaget tar tidigt ledningen och under de första 10 minuterna är det egentligen bara kedjan med Tham-Lund-Jagrman som lyckas få press i anfallszon för svinens del. Mot slutet av […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Eksjö HC (17/11-17)

  På fredagskvällen for MB med 15 utespelare, en burväktare och en coach ner till Eksjö. Färden gick över östergötlands slätter och genom de småländska, ogästvänliga skogarna där hålor som blå grindar och sunhultsbrunn passerades. Baksätesåkarna kunde om de inte var upptagna med nallen, sov eller blinkade upptäcka ett kort ögonblick av civilisation. Väl i Eksjö noterades en regementsbyggnad, ett sjukhus samt en grill innan ankomst till hallen, således har ungtupparna i MB blivit lite mer […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Linköping Mighty Ravens (10/11-17):

  År 1598 utkämpades ett slag i Linköping. Ett slag som Hertig Karl gick segrande ur, då Kung Sigismund av Sverige och Polen fick fly hals över huvudet tillbaka till Polen. Det har gått till historien som slaget vid Stångebro, och är de facto ett viktigt slag i Sveriges historia. Och bara ett stenkast från detta slagfält ligger nu Stångebro Ishall, där HKL Make Believes och Linköping Mighty Ravens har sin gemensamma hemmaborg. Den 10 november […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Skärblacka IF (3/11-17):

  Bortamatch i Skärblacka, byn som ingen med fungerande luktsinne besöker frivilligt (med det sagt, gjorde inte förra MB-spelaren Bygge sitt exjobb här? Kan även ha varit Hed Klart är att det var ett obegripligt val oavsett vilket svin det än var). Som sig brukligt inleds uppvärmningen med två-nudd, och noterbart här är att det genomförs helt hetsig stämning (Om anledningen var att Gurra18 var i Spanien låter vi vara osagt eftersom svaret är helt uppenbart). […]Läs mer »
 • Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF 95 (29/10-17; Seriepremiär):

  Seriepremiär för de stolta Svinen hemma i Stångebro. Dagen till ära är publiksiffran den största publiksiffran för säsongen och möjligtvis i MB:s historia, 51st icke betalande. MB startar dagens match med fyra fulla kedjor, tre backpar och två målvakter i truppen. Första perioden börjar lite trevande för MB som tyvärr glömde försäsongsmatcherna i år. MB spelar ändå, i Division 4 mått mätt, ganska diciplinerat med korta byten och bra defensivt spel. Tyvärr är utvisningar en […]Läs mer »
 • MB-Bloggen: Nya tider

  Nya tider väntar, snart byter vi ut styrelsen och sätter in nytt färskt blod med mycket orutin men med en hunger som inte finns i gamlingarna just nu. Men ta det lugnt nu, rutin kommer stanna kvar så att saker och ting kan styras upp. Tack och adjö.Läs mer »