Matchreferat: HKL Make Believes – Linköping Mighty Ravens (10/11-17):

År 1598 utkämpades ett slag i Linköping. Ett slag som Hertig Karl gick segrande ur, då Kung Sigismund av Sverige och Polen fick fly hals över huvudet tillbaka till Polen. Det har gått till historien som slaget vid Stångebro, och är de facto ett viktigt slag i Sveriges historia. Och bara ett stenkast från detta slagfält ligger nu Stångebro Ishall, där HKL Make Believes och Linköping Mighty Ravens har sin gemensamma hemmaborg. Den 10 november anno 2017 kom det första derbyt för året att utkämpas mellan de båda lagen. Denna gång var det Svinen som gick segrande ur striden i ett mindre blodigt, mindre viktigt, men ack så bittert slag. När krutröken lagt sig kunde en 5:a och en 3:a urskiljas på resultattavlan i MB:s favör.

Period I – MB är väl förtrogna med och har ibland svårigheter med Ravens hårda press och småfula spel. Perioden var spelmässigt Ravens då mycket av spel förläggs i MB:s försvarszon. Dock är Svinen kvicka i sina omställningar och lyckas vinna perioden med 2-0 trots flertalet utvisningar och få minuter i anfallszon. Rookien Adam Tham får göra sitt första mål i MB när han några minuter in i perioden hänger pucken i nätmaskorna. I mitten av perioden gör Kroken, som för dagen axlar forwardsrollen, sitt andra mål på lika många matcher.

Period II – Efter ställningskrig i början av perioden reducerar Ravens till 2-1 innan Gasten kliver in och hänger 3-1. Skön andningspaus tänker MB:s vilt krigande svin, men 30 sekunder senare reducerar Ravens ytterligare en gång i denna jämna batalj. Mer nervöst blir det i slutet av perioden när MB är satta under hård press i boxplay, men de lyckas reda ut det och ställning efter två perioder är allt jämnt 3-2.

Period III – Ravens trupp innefattar spelare som delar ut tjuvsmällar och faller väldigt lätt, något som ej noterats av kvällens domare förrän i den tredje perioden. Ravens får tre raka utvisningar och MB spelar ett hyggligt powerplay men utan att göra mål. Dock tickar klockan till hemmalagets fördel och MB tar kommandot. I mitten av tredje perioden gör Svennas, som för övrigt står för en riktigt bra insats i sin centerroll denna match, 4-2 till MB. Kanon som förtjänstfullt tagit emot smällar och givit MB powerplay tidigare i perioden, får vila nu på botbänken för en armbåge. Trots att MB har seriens bästa boxplay får dem efter hård press och utan möjlighet att byta ut sitt slitna manskap se pucken skickas in i maskorna bakom Iversen. Resterande 8 minuter av matchen spelar MB tryggt i försvaret och håller tredjeman högt. Den rutinerade räven Meijer hänger slutresultatet i tom kasse, 5-3 och MB kan andas ut… Första slaget i Stångebro är avgjort.

Likt föregående matcher spelar MB som ett kollektiv; uppoffrande spel och följer taktiska riktlinjer. Noterbart är att MB endast släppt in 6 mål på 3 matcher vilket i ölhävarserien är högst anmärkningsvärt. Anledningen till detta är att MB förmodligen besitter den bästa backbesättning samt det tätaste målvaktsparet i hela serien. Beröm får ges till Iversen i mål och samtliga sex backar som gör en helgjuten insats. Förutom Thams första balja står även Söderqvist för sin första poäng i MB.

Matchens tre stjärnor:

  1. Iversen – Stod emot långa stunder när försvaret var satt under press, över 90 % i sina första matcher, stabilt spel mellan stolparna.
  2. Svennas Helgjuten insats som center i tredjelinan, belönas med ett mål för sitt gedigna spel
  3. Källgren och Fredriksson – Seriens stabilaste backpar, spelar med tanke och lugn.

 

Over n Out,
Robin ”Slaktarn” Gustafsson

2 comments

    1. Nej, men samtidigt var det första målet sedan säsongen 13/14 för Majoren, så fortfarande helt klart värt att firas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *