Matchreferat: Eksjö HC – HKL Make Believes (16/2-18):

På fredagskvällen var det dags för det sista mötet lagen i mellan och även hemmalagets sista hemmamatch för säsongen. De tidigare mötena har varit jämna och tuffa bataljer där Eksjö har vänt en stor MB ledning för att vinna den första hemmamatchen med 7-6, och sedan i Stångebro spelat en jämn 3-3 match.
 
Make Believes för aftonen inpackade säkra i rymliga fordon kämpade sig igenom besvärlig nederbörd och över gränsen in i det mörka och ogästvänliga Småland. Väl i Eksjö passeras stadens landmärken: Regementet, den lokala grillen och till sist Isladan. På väggarna i den sistnämnda hänger stadens store son som enligt Eliteprospects gjort en hel match i lagets färger och senare vunnit ett antal Stanley Cups.
 
I Isladan är det halvfullt på läktaren, ca 100 personer följer matchen istället för att hänga nere vid grillen. Vi ska senare återkomma till dessa individer.
 
Period 1: MB håller mer puck än hemmalaget men Eksjö ställer upp bra och skär av passningsvägar vilket resulterar i ett flertal icing då MB:s forwards åker och gömmer sig och backarna inte har några spelalternativ eller får iväg pucken försent. MB tar dock ledningen 7 min in i perioden då MB:s ohotade skyttekung Lundin pangar in 0-1 på pass från Värmlands slitvarg Ågren. Resultatet står sig till paus med en jämn skottfördelning, bra målvaktsspel och inte en enda utvisning.
 
Period 2: Make Believes spelar upp sig, börjar hitta enklare pass och håller pucken mer inom laget. Nu börjar det likna en Division 4 match och MB får ett par powerplay där det för visso är ett riktigt bra PP-spel men resulterar inte i några mål. MB dödar ett boxplay och i slutet av perioden hettar det till rejält med ett slagsmål i slutsekundrarna där Esterdahl drar på sig ett matchstraff tillsammans med en Eksjöspelare som verkar vara mer intresserad av att vinna utvisningsligan än poängligan. I denna sekvens finns det nog flera saker som skulle leda till påföljder om matchen spelats på högre nivå. Snusregn från läktarplast, huligantuta ljuder och tränare ska väl hålla sig längs bak i båset? En hjärndöd diskussion hölls även med Eksjö stads egen (och enda?) komiker. Resultat oförändrat.
 
Period 3: Följer samma mönster som tidigare matcher och perioder, det är tätt och grinigt men Eksjö får inte så många klara chanser och när de väl får det står den resliga muren Iversen och fångar in varenda puck som kommer dennes väg. Denne Västeråsfostrade puckmotare vinner matchen åt MB genom sitt gedigna målvaktsspel och lugn. MB spelar stor del av sista perioden i numerärt underläge där några otäcka puckar studsar i kortsarg och letar sig in framför kassen men förutom detta görs ett hästjobb av samtliga utespelare och den väldige och lugne puckmotaren. Alla sliter som svin i boxplay där Ågren, Lund och Källgren gör ett riktigt hästjobb. Sista minutrarna blockas det nog mer skott av uppoffrande MB-spelare än under alla tidigare spelande matcher och MB håller ut till signal. Den som orkar läsa hela detta inlägg har noterat, om denne inte är svårt bakfull, att det endast skrivits om ett mål och det beror på att denna täta och griniga tillställning slutar 0-1. Svinen får fira Iversens nolla och vägen hem till Stångåstan känns inte så lång som ditvägen.
 
Noterbart:
 
Eksjö blir nollade i sin avslutande hemmamatch där endast 1 mål görs på 70 skott och Iversen håller sin första nolla i Make Believes, en sällsynt bedrift i Division 4, som båda puckmotarna i MB lyckas med under samma säsong.
 
Då vår coach och puckskickliga back Elander bestämde sig för att lämna MB har dessa lyckats värva en nygammal spelare för att stärka upp backsidan. Den skänningefödde Wiborg med 56 MB-matcher på kontot gör en stabil debut.
 
Over n out,
Robin ”Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *