Matchreferat: HKL Make Believes – Black Wings HC (2/3-18):

Så var det återigen dags för en fredag i ishockeyns division 4, även känt som varje hockeyspelares våta dröm, och trots sjukdomar och andra bortfall har Make Believes samlat ihop ett starkt lag inför kvällens drabbning. I vanlig ordning börjar matchdagen något svajigt då konståkningsföreningens U-12:or lagt vantarna på MB’s omklädningsrum, men detta kunde lösas relativt smärtfritt den här gången.

Själva matchen inleds något avvaktande, vilket delvis beror på episka problem med matchklockan samt att MB har lite problem komma rätt i bytena och drar på sig en klassisk Too many players on the ice. Efter att ha avklarat denna så tar MB ledningen genom lagets speciella målskytt Daniel Lundin efter ett snabbt uppspel av Fabian Sund. MB åker därefter på ännu en utvisning och tvingas den här gången att kapitulera. Resten av perioden fortlöper händelselöst bortsett från att hemmalaget får med sig ett par utvisningar och kan visa upp ett lovande PP-spel, dock utan resultat.

Känslan är att studenterna har en nivå till i kroppen och att en seger mot det svårslagna Jönköpingslaget finns inom räckhåll, men i period nummer två gör MB en av sina sämre perioder för säsongen. Kort sagt inleds den med att Black Wings gör 1-2 i powerplay 30 sekunder in i perioden och så småningom även 1-3 i exakt samma sekund, eventuellt även någon hundradel efter, som slutsignalen för perioden ljuder. Domaren är dock stensäker på sitt beslut och hemmalagets protester blir fruktlösa.

Känslan efter första perioden är som bortblåst och frustrationen över att det står 1-3 på tavlan blandas med frustration över lagets prestation och ord som sammanbrott, utbrott och ”bryta ihop och komma igen” passar in på beskrivningen av händelserna i pausen.

Väl ute på isen återfinner sig känslan av att matchen fortfarande lever och spelet från första perioden återkommer, bland annat via hot från coach Lundin om att gå ner på folk om prestationen inte ändras. Att sitta på bänken en fredag är inget någon vill göra och hoten får synbar effekt. Läget blir dock inte ljusare av att Make Believes i mitten av tredje perioden åker på en utvisning som renderar i fyra minuters boxplay då Wingsspelaren mycket rutinerat lyckas riva upp en finne i ansiktet och således uppvisar blodvite för domaren. Utvisningen städas av effektivt av ett vilt kämpande MB och en mycket stabil Ville i kassen, som landar på finfina 90%, men nog själv känner att några av skotten han motade missades av det i övrigt väldigt skärpta sekretariatet som även de spelat upp sig efter det inledande debaclet med klockan.

”Efter boxplay kommer powerplay”, råder det gamla ordspråket, och Make Believes behöver få utdelning på kommande överläge för att få ordentlig vittring på poängen i kvällens drabbning. Detta sker också, återigen genom Lundin efter ett hårt (?) slagskott i bortre gubbhörnet. Passningspoäng till John och AG.

Med en minut kvar av matchen tar MB timeout och plockar ut målvakten för att kunna forcera in en kvittering, vilket ger resultat när Rogga med 15 sekunder kvar på klockan får raka in pucken efter förarbete från Micke och John. Notera att de rutinerade studenterna till skillnad från sina motståndare väljer att göra mål i god tid innan slutsignalen.

Matchen slutar 3-3 då övertid, med respekt för åskådarnas fritid, inte tillämpas i division 4. Make Believes kan glädjas åt att till slut ha tagit poäng av Black Wings men bör fundera på vad som kan göras för att undvika dippen i andra perioden. Nästa vecka spelas matcherna back-to-back i äkta NHL-anda när serien ska avgöras för den här gången. För den supporter som inte vill ta sig till Skärblacka så blir säsongens sista chans att få se Sveriges roligaste hockeylag på tisdag när det vankas derby mot Mighty Ravens.

Väl mött!
Sebastian Viborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *