Matchreferat: HKL Make Believes – Linköping Mighty Ravens HC (6/3-18):

Säsongens sista hemmamatch för svinen spelades i tisdags, och det var även säsongens sista ”slaget om Stångebro” som gick av stapeln.
Matchen inleddes på bästa möjliga sätt för Mighty Ravens, som gör 1-0 i första bytet och 2-0 i det tredje. Lyckligtvis ser Johan Bergshow det som en perfekt möjlighet för att bryta en måltorka som börjat närma sig Marcus Meijer nivå när han i den tredje minuten stänker in en reducering i nättaket. Ågren reducerar matchen några minuter senare efter att ha blivit snyggt serverad av Esterdahl i en 2-1 situation. Strax före Hesa Fredrik ljuder för periodpaus sätter dock Ravens 3-2 i PP.

Andra perioden spelar Make Believes riktigt svagt, men lyckas ändå vinna perioden. Först kvitterar Danne Ludas efter en dryg minut, men Ravens lyckas ta tillbaka ledningen efter ett par onödiga utvisningar från MBs sida. Ravens målvakt väljer dock sedan att vara riktigt sportslig och bjuder på säsongens största tavla när han han skrinnar ut från målet och lägger sig bredvid pucken så att Ågren kan åka in med pucken i helt tom bur. Domarna verkar dock inte anse att detta var helt rättvist, eftersom de två minuter senare väljer att döma mål för ett stolpskott. Detta sker efter att spelet fortlöpt i över en minut efter stolpskottet, men på något sätt verkar domarna ha fått tillgång till en målkamera. För att förvärra skadan ytterligare väljer man också att utvisa Elster för en förseelse som skedde under tiden som sedan spelades om. Pelle Lund lyckas dock peta in en kvittering strax före slutet av den andra akten.

Sista perioden spelar MB upp sig rätt rejält och sätter bra tryck mot Ravens kasse. Det tar dock lång tid innan det ger utdelning, och denna utdelning kommer efter att Elster gjort en av sina patenterade coast-to-coast rusher från backplats och missat friläget. Medan Elster hamnar i sarghörnet utan puck, bevakad av inte mindre än tre motståndare och funderar på hur han bäst ska knäcka sin klubba, petar John in returen i en båge över målvakten och säkrar segern till svinen med slutresultatet 6-5.