Matchreferat: Skärblacka IF – HKL Make Believes (7/3-18):

På onsdagskvällen var det dags för svinens sista match för säsongen där Skärblacka stod för värdskap och motstånd. Make Believes ställde upp med en decimerad trupp på 13 utespelare och en puckmotare då feber och förkylningar härjar fritt i dessa bistra tider. De spelare som trots snorbusar ställde upp och spelade kände av den kalla luften i den ogästvänliga isladan matchen spelades. Rykten om fullt utvecklade lunginflammationer florerade efter isvärmning. Noterbart är även att MB aldrig brukar vara i tid till bortamatcher men denna afton hittade fram till Blacka innan skymning och således hade kafferep i en timme innan matchstart….

Period 1: MB trotsar all logik och är med från start och tar kommandot i matchen där samtliga svin ser rejält spelsugna ut. Skärblacka har också krafterna i behåll i första perioden och lyckas slänga iväg en hel del skott mot Ville i kassen som dock är totalt omutbar. I mitten av första perioden åker hemmalaget på 2+2 för en hög klubba som träffar Wiborg i ansiktet. Denne börjar blöda relativt mycket från ett sår vid ögat vilket får ett visst svin att må dåligt, trots att denne befinner sig på bänken och inte med blotta ögat kan urskilja blodutgjutelsen. Efter att linjemän skrapat bort blodet från isen och skadad spelare blivit omplåstrad är det dags för PP, vilket tyvärr inte resulterar i några mål. Första perioden slutar som den startade trots 19 skott för MB. Skärblackas målvakt är deras överlägset bästa spelare.

Period 2: Perioden är inte speciellt gammal när MB spräcker Skärblackakeeperns nolla genom ett resolut skott av slitvargen Ågren med assist från Johnny Dangel och Oxen Lundin. MB fortsätter att trumma på med bra skridskoåkning och släpper pucken till varandra. Skärblacka som läcker väldigt lite bakåt blir lite sura när de inser att svinen kommer hänga fler baljor och börjar dra på sig utvisning efter utvisning. Detta till slut resulterar i powerplaymål då Köhler assisterar måltjuven Roggabus till 0-2 vilket också är slutresultat för perioden.

Period 3: Johnny Dangle dödar matchen några minuter in i perioden, där det återigen är Kung Köhler som står för assistpoäng. Nu tycker varken de frusna själarna på läktaren (möjligtvis tre MB-supportrar) eller Blackas spelare att det är speciellt kul att spela hockey då seriesegern gått om intet då MB som ett lag maler ner sina motståndare. Tacklingar i tid och otid intensifieras och det börjar bli grinigt. Herr Hammarlund som är överlägset bästa randiga deltagaren i serien börjar ta utvisningar åt båda håll trots att undertecknad tycker att MB skulle tjänat mycket mer på att hålla huvudet kallt när tjuvnyp, mordhot och sena tacklingar är frekvent förekommande från ett frustrerat hemmalag. Wiborg får i slutminuten en ovanlig utvisning ”playing without helmet”, kanke ville han visa upp sin skada från första perioden.

Det är med en känsla av vemod som MB avslutar serien då flera av de senaste matcherna genomförts på ett mycket bra sätt där alla krigar för laget.

Stars of the game

1 star – Ville
Håller andra nollan för säsongen vilket inte är vanligt i skogshuggarligan. Motar 32 skott för aftonen.

2 stars – Köhler/Ågren
Gick vartannat byte hela matchen. Sliter över hela banan och bidrar till poängproduktionen och således till MB:s ganska komfortabla seger.

3 star – Liukko
Har inte spelat speciellt mycket i år och blir satt i ovan position som back på grund av brist på spelare som kan slå sarg ut. Med spelförståelse och kämpaglöd genomför han matchen på ett väldigt bra sätt.

Undertecknad önskar alla läsare en go offseason och välkomna åter i höst för att stötta Svinen i den oglamorösa tillvaron på hockeyns bakgård.

Over n out,
Robin ”Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *