Matchreferat: HKL Make Believes – Linköping Mighty Ravens HC (18/1-19)

Make Believes – Mighty Ravens 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

I fredags var det dags för säsongens andra och sista slag om Stångebro. Svinen spelar sin första match efter att ha knölat julskinka och badat i öl och bubbel under storhelgerna. Matchen spelas i den bistra C-hallen då konståkning priorieteras framför panka studenter och avdankade gubbar.

Period 1: Make Believes startar matchen i ett bra tempo och skapar tidigt PP som det dock ej görs mål på. Några minuter in i matchen skapar MB ett läge där man anfaller tre man mot en ensam Ravensback. Snabbt överspel av Hjärtat, som för dagen är forward, resulterar i skott och retur som Källgren petar in kassen och därmed lägger ytterligare en poäng till den digra samlingen. Några fler mål blir det inte första perren som man får anse att MB anför.

Period 2: MB fortsätter spela bra och fortsätter hålla hyfsad koll på Ravens tredjegubbe som de konstant söker i slottet. Tyvärr håller det inte, och Ravens lyckas kvittera till 1-1 med en fristående kille i just slottet. Ravens jobbar sig in i matchen och tyvärr tappar MB en viktig kugge då Hjärtat utgår efter en tung smäll mot huvudet. Ravens drabbas av utvisningar i mitten av perioden men MB:s PP faller platt och svinen lyckas inte ta ledningen. MB har flera vassa chanser men lyckas inte trycka dit pucken. 1-1 i paus.

Period 3: Perioden startar med att MB kommer två mot ett och en pass över centrallinjen som borde resultera i mål hamnar i nätmaskorna över plexiglaset. I en senare sekvens är det virrigt framför Svinens mål och Ravens spelare anser sig ha gjort mål. I tumultet som uppstår blandas det jubel och svordomar men spelet går vidare då domaren ej blåser i pipan. Den notoriske målskytten Rogga kommer fri men målvakten klarar. En sekvens med ”bortdömt” och ett kontringsmål skulle kunnat döda matchen. Istället får MB skylla sig själv när de själva drar på sig utvisningar och Ravens snyggt gör 1-2 i PP. Ravens utökar även till 1-3 med minuter kvar. I ett desperat försök att komma ikapp plockar MB målvakten och seriens klart överlägsna målkung som MB lyckats hålla tillbaka hela matchen hånar MB genom att kasta iväg en puck som tar ribba in med tom bur.

Matchen är lite smågrinig som vanligt. MB:s spelare är klart rappare men Ravens rutinerade rävar spelar på gränsen. Trots att Ravens skridskor inte ser ut att vara slipade någon gång under denna säsong spelar de på rutin och tar segern välförtjänt även om det många gånger i matchen stod och vägde och kunde slutat annorlunda. MB gör överlag ingen dålig match men saknar udden. Ingen direkt spelare som sticker ut enligt undertecknad även om MB:s två kvarvarande backpar efter halva matchen gör ett bra jobb.

Over n out,
Robert Gustafsson Nordstrand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *