Matchreferat Black Wings HC-HKL Make Believes (16/12-18)

Black Wings HC – HKL Make Believes 7-5 (1-3, 4-1, 2-1). Spectators: 22

Tredje advent, en grad Celsius och snöblandad piss-slask. Det hör inte till vanligheterna att Svinen packar bilarna fulla för bortamatch på en söndag, och denna morgon 10:15 var det ett förvirrat gäng som samlats i Stångebro. Efter en lugn lördagkväll för samtliga i laget utom Hjärtat, som ovetandes spräckt hela baksidan av jeansen i ett försök att klättra ett 2,5 meter högt staket 5 timmar tidigare, fylldes bilarna och satte full kareta mot Jönköping. 1,5 timme senare, och 6 av 10 frågor avklarade av roadtrip-quizet anlände ett taggat gäng till Kinnarps Arena. Väl på plats möttes vi av nyheten att vi inte skulle spela i Kinnarps den här eftermiddagen. Inte heller i B-hallen eller C-hallen, utan det fick bli D-hallen. Sibylla, tvånudd och sedan isvärmning utan spolad is och det var äntligen dags för match.

Period 1: En tidig interference-utvisning på Charlie, som ännu inte hunnit vistas på isen ledde till att Svinen tidigt hamnar i ett 1-0 underläge. Det skulle dröja cirkus fem minuter innan Svinen skakar av sig den tidiga kallduschen och Johnny Dangles självsäkert prickskjuter pucken över målvaktens högeraxel. Många hejarop och high-fives på bänken. 61 sekunder senare var Dr. Ågren på hugget och rakade in ett stenhårt pass från Snygg-Viktor, som för övrigt gjorde 5 mål på sista träning innan matchen (glödhet med andra ord), och Svinen hade tagit över ledningen. Ett till mål skulle göras till bortalagets favör innan Hesa Fredrik signalerade periodslut. Svinen kliver av isen nöjda med resultatet 1-3.

Period 2: Efter säsongens kanske bästa period så var det helt andra puckar i andra perioden, där Svinen kanske gör säsongens sämsta. Inte mycket att orda om denna. Svinen drar på sig alldeles för många onödiga utvisningar, och med ett övertygande powerplayspel från hemmalaget gräver Svinen sin egen grav i denna period. Fem tagna utvisningar leder till 3 mål i baken med en man mindre på plan och perioden slutar 4-1 till hemmalaget. MB:s målgörare för perioden var Coach Lundin, som skjuter in sitt första av två mål denna eftermiddag efter en smörpassning från säkerheten själv, Fredriksson. Dessa två lirare, tillsammans med Doktorn var idag MB:s bästa då de båda generade mycket framåt och samtidigt tog sitt ansvar bakåt.

Period 3: MB får starta perioden med att försöka döda en minut och 37 sekunder i spel fem-mot-tre. 58 sekunder höll Svinen emot innan Black Wings sylvassa powerplay sprätter in 6-4 bakom Fred, som inte får mycket hjälp av sina utespelare denna söndag. Några minuter senare, på andra sidan isen jublar undertecknad efter sitt första mål i MB-tröjan. Glädjen fick dock bli kortvarig, då dagens domartrio väljer att döma bort målet, offside i målgården. Osis, Svinen ligger fortfarande under med 2 mål. Tre nya utvisningar skulle MB ta denna match och de båda lagen gör varsina mål innan klockan tickar 3×20 minuter. Slutresultat 7-5.

Ännu en match är det utvisningar och missriktat fokus som leder till förlust för Svinen. ”Celsius Player of the game” får vänta till nästa match. Men några hedersomnämnanden blir utöver de ovan att Dimman återigen gör en stabil insats på sin backposition och Jagr och Hjärtat som vanligtvis också huserar på blålinjen men idag spelar forwards gör det bra. Även smålänningen Hagelkörv bidrar med bra lir såhär på hemmaplan.

God Jul och Gott Nytt år,

Kendrick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *