Matchreferat: HKL Make Believes – Katrineholms HF 95 (29/10-17; Seriepremiär):

Seriepremiär för de stolta Svinen hemma i Stångebro. Dagen till ära är publiksiffran den största publiksiffran för säsongen och möjligtvis i MB:s historia, 51st icke betalande.

MB startar dagens match med fyra fulla kedjor, tre backpar och två målvakter i truppen. Första perioden börjar lite trevande för MB som tyvärr glömde försäsongsmatcherna i år. MB spelar ändå, i Division 4 mått mätt, ganska diciplinerat med korta byten och bra defensivt spel. Tyvärr är utvisningar en vanligt förekommande företeelse i Division 4. Men trots några numerära underlägen gör Svinen ändå 1-0 i numerärt underläge precis innan paus genom pucktrollaren Charlie.

I andra perioden verkar ringrosten lossnat lite. MB utökar ledningen till 2-0 genom Oliver ”Korken” Johanssons välplacerade backskott. Tyvärr släpps ett spelmässigt sämre Katrineholm in i matchen med två snabba mål och utvisningarna fortsätter att komma för MB, vilket ger en ställning på 2-2. Dock just ikväll verkar numerärt underläge vara MB:s spelform då Lundin fixar på egen hand en tvåmålsledning på 30 sekunder, båda i numerärt underläge, kliniska avslut utan nåd, pang pang, och MB leder med 4-2.
MB får upp ångan, men släpper in onödiga baklängesmål. Perioden slutar 5-3 till MB efter att Gasten-Köhler-Elster kedjan haft supershow med riktiga CCCP-baljor. Fredriksson får också ses som skyldig till en och annan spelskicklig pass som skickade målvakten till korvkiosken.

I tredje perioden är det unga och otestade Katrineholm tröttkört och MB:s coachande med 4 kedjor ger resultat. Perioden slutar 4-0 och matchen 10-3 till MB. Noterbart att Lundin råkade göra hattrick och inte mindre än fyra spelare gjorde tre poäng eller fler.

MB:s trupp gjorde överlag en väldigt god insats denna kväll. Utöver en jävla massa poängplockande som nämnts ska heder ges till dagens rookies som gjorde en fin debut för Svinen. Majoren Meijer gjorde en helgjuten backinsats men fick tyvärr utgå efter ett täckt skott. Tråkig avslutning på en väl genomförd match av MB:s backveteran. Även sekket stod för en stabil insats trots att domarna inte uppskattade musikvalet efter gjorde MB-mål.

Avslutningsvis skötte domarna sig bra och Katrineholm visade upp en god moral genom att inte ge sig ut på skogshuggarjakt trots de stora förlustsiffrorna.

Förhoppningsvis fortsätter svinen på det inslagna spåret nästa vecka

Over n Out,
Robin
Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *