Matchreferat: Linköping Mighty Ravens HC – HKL Make Believes (9/11-18)

Mighty Ravens – Make Believes 6-5 (3-1, 3-1, 0-3)

I fredags avgjordes det första slaget om Stångebro. De kallas populärt så, bataljerna, de bittra matcherna mellan lokalrivalerna i division 4. Som det bör vara var även denna match tät och grinig. Till denna match ställde MB upp med fyra rookies, varav en vaktade kassen.

Period 1: MB börjar denna match lite ringrostigt och släpper in två mål tidigt i första perioden. Ingen bra start för den debuterande Fred mellan stolparna, dock har han ingen vidare bra hjälp av ett MB som slarvar duktigt i försvarszonen. I mitten av perioden reducerar dock MB genom skyttekungen Lundin och första rookie i protokollet blir Walle med assistpoängen. Efter att MB tagit två utvisningar mot slutet av perioden har även en annan rookie skrivit in sig i protokollet. I efterföljande PP gör Ravens 3-1 genom en viss Fivelstedt som lyckas med konststycket att panga in 5 baljor denna afton och således skjuta MBs vinstplaner i sank. Perioden avslutas med lite vedklyvning som resulterar i en 2-minutare till varje lag.

Period 2: Efter lite bittra miner i omklädningsrummet försöker MB steppa upp och spelar lite bättre, men det vill sig inte bättre än att de i ett PP släpper in ett mål bakåt. Det är ovannämnda korp Fivelstedt som lyckas göra hat-trick innan halva matchen är spelad. Efter att MB reducerat till 4-2 efter PP-mål av Lundin gör Ravens två snabba mål innan periodens slut och det är rejäl uppförsbacke för Svinen.

Period 3: MB bestämmer sig nu att iallafall spela för äran och hjälpa Fred i kassen resten av matchen, vilket gör att man går ut i tredje och försöker spela som ett lag. Det ger utdelning, i PP styr den småländska ångvälten Hageltorn in ett backskott, assist på Johnny D och Fredriksson. Någon minut efter gör den östgötska pansarvagnen Grangren mål direkt på tekning, assisten står Ågren för efter en vunnen tekning. Svinen har hugg och fortsätter kriga i den tredje, vilket resulterar i den enda godkända perioden i matchen. Efter diverse utvisningar till höger och vänster, som det blir i ett grinigt derby när matchen står och väger, har MB tillslut ett PP i 5 mot 3 och väljer att plocka keepern. MB reducerar till 6-5 men det är på tok för sent då det endast återstår 1 sekund av matchen. Charlie är den som gör MB:s avslutande mål i denna svidande förlustmatch där MB med sitt inledningsvis dåliga spel endast har sig själva att tacka för att premiären slutar med uddamålsförlust.

Värt att nämna är att samtliga rookies som deltog i fredagens match gjorde det med beröm.

Fred gör comeback i seriespelsammanhang och debut för MB denna afton, och trots 6 mål bakåt förtjänar han beröm för sitt spel och utses till MB:s bästa spelare. Walle står för två assist i debuten och Hjärtat uppvisar ett bra backspel. Lundin är som vanligt med i målprotokollet och Elster gör en bra match på en ovan centerposition.

Over n out,
Robert
“Slaktarn” Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *