Kategori: Nyheter

Krigarseger mot Ravens!

Sista matchen innan juluppehållet och oj vilken match det var! En liten men extrem stark trupp på 12+1 man tog sig ner till Stångebro denna fredagen och gjorde en äkta kämparinsats som ledde till en seger med 5-4 mot Ravens! Matchen börjar tungt med ett snabbt mål emot Svinen redan efter 25 sekunder. Viman i målet, som gjorde sin första match sedan lyktstolpe-incidenten, fick alltså ingen drömstart i comebacken… Men Svinen kom snabbt tillbaka och spelade en enastående hockey med hög disciplin och jävla kämparglöd, period 1 slutar 2-2.

2:a perioden fortsätter starkt från svinen och kanske den bästa hockeyn för säsongen liras, där Örnen och Asklunds viktiga kassar leder till en ledning med 2-4 för Svinen inför sista.

3:e perioden börjar svinen bli trötta, dock inte svintrötta.. Sillen, som gör sitt första mål för MB, fixar en go utökning till 2-5. Sedan kommer Ravens tillbaka och efter jävla pannben och fortsatt hockeyguld håller Svinen undan, trots att Ravens hade rejält tryck de sista två minutrarna med 6 man på plan.

Matchens lirare idag blir givet de två backparen med Harry, Kjerfve, Asklund och Thomelius! Dessa fyra spelade vartannat byte hela matchen och utan dessa hade vi aldrig vunnit derbyt!

Make Believes ansluter till UHL

Det står nu klart att Make Believes från och med säsongen 2022/2023 kommer att spela i universitetsligan, UHL, utöver de ordinarie matcherna i division 4.

Sedan tidigare spelar redan universiteten KTH, Uppsala, Karolinska, Jönköping university, Chalmers och Lund i ligan och vi ser mycket fram emot att ställas mot våra universitetskonkurrenter i världens bästa sport. Matcherna i UHL är mer än bara matcher, det är en upplevelse där hemmalaget förväntas ordna med sovplatser och gemensam middag och fest. Här har man då som hemmalag möjlighet att visa upp sitt universitets bästa sida. En del kring detta är att få gästande lag att känna sig välkomna. Tveka därför inte att ansluta till den lokal som MB och gäster befinner sig på när klockan börjar närma sig midnatt.

För att kunna tillgodose gästande lags behov och de ökade kostnader som tillkommer för MB kommer vi att på UHL-matcher ta en entréavgift på hela 25 kronor per åskådare. Dessa kommer kunna gå att köpa på campus i lagom tid före match, och även ett begränsat antal på plats.

Vi hoppas att föreningens fans är lika taggade på detta nya äventyr som vi är och att vi får möjlighet att bräcka KTH’s genomsnittliga publiksiffra på 500 åskådare per match.

Ses på Stångebroområdet nästa hemmamatch!

MB vinner måstematchen

Make Believes plockade igår hem ännu en derbyseger då vi besegrade Mighty Ravens med 8-6!

Matchens lirare blev Mölle efter otroligt stabil backinsats. En annan utmärkelse i matchen går till Hjalle som gör sitt första mål i MB-tröjan. Detta var inte heller vilket mål som helst utan ett stenhårt slagskott från kanten i PP som gjorde att Ovechkins Office nu har fått ett nytt namn, Hjalles Office.

Stabil vinst mot IK Guts

Matchreferat HKL Make Believes – IK Guts Finspång 7-4 (2-1, 3-2, 2-1), spectators 101
Fredagskväll och åter tillbaka i det som kommit att ha blivit MBs hemmaborg denna säsong, präktiga SAAB Arena. Med temperaturer i bastuklass kunde man inte annat än förvänta sig att hallen skulle koka i ett slag om slätten. Speciellt då det vankades finbesök bakom MB-bänken, klubbikonen och nyblivna hockeypensionären Daniel Ludas Lundin. Med Ludas som dagens coach kunde det knappast bli något annat än vinst, det var svinens inställning. Huvuddomare Leek gör sig redo för att släppa pucken.
Period 1:
Ludas har knappt hunnit svälja kaffet bryggt inne i omklädningsrum 4 innan det är dags och hosta upp det igen då gästerna, IK Guts Finspång, efter 42 sekunder gör mål. Det stod snabbt klart att denna match inte skulle bli någon repris från mötet i höstas då MB vann med 16-2. Knappt två minuter senare sprätter Oliven upp en kvittering i det närmaste krysset, efter framspelning från Snickarn och Piloten. Ett outnyttjad powerplay plus några ytterligare minuter senare plockar Leckström ner en puck från luften med en hand på klubban, övertalar Sillen och Forslund att inte röra pucken, för att sedan trycka dit ett handledsskott förbi motståndarmålvakten. Tack vare nysmort munläder lyckades både Sillen och Forslund snacka till sig varsina assist, vilket alla utom Järpen är glada för då han inte alls vill ha någon konkurrens om poängligatiteln. Perioden slutar 2-1, fördel Svinen.
Period 2:
I periodpausen fastställs det att MB måste spela rakare och med större marginaler för att inte släppa till bakåt. Från sekretariatet fastställs det att Månsa är veckans singel. Uppumpad av adrenalin från den hedervärda utnämningen och energifylld efter bananen i paus tar Månsa och crosscheckar en motståndare i mjälten 15 sekunder in i perioden och MB får spela boxplay. Med spel i numerärt underläge lyckas MB döda utvisningen, men bara några sekunder senare lyser lampan återigen bakom MB kassen och matchen är kvitterad, 2-2. MB rycker dock snabbt upp sig och hänger två raka baljor, den första av Forslund och den andra av Pallin. Det är dessa namn som hamnar i målprotokollet men gudarna ska allt veta att det var Ludas som ”call:ade” båda dessa mål precis innan de gjordes. Med detta står Ludas på två kassar för kvällen, blir det ett hattrick i tredje perioden må tro? Perioden avslutas först med ett Gutsmål på straff, och sedan en kanon till backskott från Asklunds klubba, som vissa källor uppger ha uppmätt 102,4 mph. Mäktigt! 5-3 i periodpaus.
Period 3:
”DET ÄR 6 OCH 40 KVAR!” gormar Viman med panik i rösten när han kliver in i omklädningsrum 4, för att sedan snabbt stänga in sig på toan. Ingen fara på taket med andra ord och svinen hinner lyssna på lite fler sköna dängor innan de åter bestiger isen för den avlutande perioden. Åtta minuter in i perioden utökar MB ledningen till 6-3 efter mål från Pallin igen. En stund senare får MB powerplay men en otäck skada på Gutsspelare sekvensen efter leder till en skum utvisning på Nisse som inte alls är i närheten av situationen. Ett ovaksamt MB-försvar missar sedan när Guts blir fulltaliga och killen från utvisningsbåset lyckas därmed komma fri och sätter dit en reducering till 6-4. Guts cirkulerar högt med två forwards resten av perioden i hopp om att kunna kontra in fler mål. Tur då att MB besitter några av ligans halaste spelare, och denna gång lyckades Sillen ringla sig igenom motståndarförsvaret och stänka dit första baljan i MB-tröjan. Matchen slutar 7-4, och MB är åter tillbaka i vinnarkolumnen, gräddhyllan, division 4 Östergötlands finrum.
Tredjekedjan (på pappret) äger fullkomligt denna match och grabbarna Nisse, Pallin och Ramsberg hyllas stort efter matchen, med all rätt. Pallin blir utsedd till matchens lirare av sekretariatet, och Ramsberg blir utsedd till matchens lirare av kapten Walle (i brist på den sedvanliga matchens-lirare-hjälmen fick Walles reklamkeps duga). MB vill även passa på att tacka den härliga publiken på lite dryga 100 som är med att bidra till den härliga stämningen. Vi hoppas på minst 200 till nästa hemmamatch!

Tack för allt Daniel ”Ludaz” Lundin!

Den 3 december 2021 markerar ett viktigt tillfälle i MB:s historia. Efter 6 säsonger, 74 matcher och 77 poäng är det dags att säga adjö till Daniel ”Ludaz” Lundin.

I sin sista match i MB-tröjan gör Ludaz sitt första hattrick som ett sista tack till Svinen. Vi själv är oerhört stolta över att ha fått sett Ludaz av och på isen, med sitt otroliga ledarskap och hårda skott som får alla målvakter puckrädda.

Från oss alla, till Lundin, så önskar vi lycka till med föräldraskapet och återvändandet till Gävle!

Matchen då?

Sista hemmamatchen för 2021 visade sig vara en av de största vinsterna i Svinens historia. Wettern/Motala stod för motståndet och redan från andra minuten var MB i förarsätet.

Målen rasade in och första perioden slutade 7-0 efter sju olika målskyttar. Wettern hade några skott men inget som bekymrade Jidbratt i målet något värre.

I andra perioden ledde Svinen med 15-0, och här bestämde sig Piloten för att bjuda på lite publikunderhållning med en fight efter en armbågstackling.

Matchen slutar 23-1, där Jidbratts nolla sprack med fem minuter kvar. Vår kära målvakt blev då så sur att han knäckte klubban mor stolpen. Fy, tycker vi.

Oliven, Walle och Källis bjuder på åtta poäng var, men hjälmen går såklart till Ludaz som gör hattrick i sin sista match för MB.

Seger 7-4 i Linköpingsderbyt

MB vinner Linköpingsderbyt mot Mighty Ravens efter en tuff match i iskalla C-hallen. Hatten går till Snygg-Victor som bjuder på 2 kassar samt en otroligt mäktig Movember-mustach. Jidbratt räddar 27 av 31 puckar, han passar på att tacka sekket som la till några extra skott i statistiken i utbyte mot några streckbira. Han trodde sig även ha lite skills att visa upp, som tur var lyckades han med denna ”toe-drag”, ingen annan än honom själv vet dock om den var avsiktlig eller ej… Samtidigt bjuder rookies Forslund och Ramsberg på sina första mål i MB-tröjan i seriesammanhang.

Till sist vill vi tacka alla 82 personer som kom och stöttade Svinen denna fredagkväll i C-hallen!

Härlig fredag i Motala

HC Wettern/MAIF – HKL Make Believes 2-15
Svinen samlades i G-punkten en dimmig fredagskväll och fyllde släpet med hockeygrejerna för att röra sig mot Motala. Hagel hade som vanligt strul med vägbeskrivningen vilket resulterade i ännu en felkörning. Svinen hade även tre tapra krigare som skrev tenta till 18 för att sedan racea ner till Motala.
Period 1:
MB tar tag i taktpinnen direkt från start och Källgren kliver in och stänker upp en balja i botre krysset efter 5 minuter. Järpen bär sedan sin första femma vilket resulterar i 3 mål på 3 byten för järpens superkedja. Anmärkningsvärt är att Degeryd stänkter in sin första balja i MB-tröjan. I slutet av sista perioden får hagel en tackling av linjedomaren vilket gör att han tappar pucken och Wettern kan reducera till 1-4.
Period 2:
Järpen fortsätter att leda laget framåt i andra perioden och Wettern börjar tappa humöret vilket resulterar i att svinen vinner andra perioden med 0-7. I period 2 står Risberg för ett supermål då han skrinnar förbi båda backarna i 100 km/h och lyfter in en backhand i nättaket vilket var hans första mål i MB.
Period 3:
I tredje perioden börjar alla spelare sukta efter fredagsbärsen och matchen börjar slå av lite. Svinen håller dock i och vinner även sista perioden med 1-4. Efter matchen står de en rad av ungdomar som vill ha Järpens autograf efter han har presterat enorma 7 poäng på en match!
MB vill också rikta ett enormt stor tack till de 7 supportrarna som tog sig till Motala för att heja fram MB till en seger!
Dessa tapra supportrar var: Leo Westman, Adam Lundell, Linus Simmerlein, Calle Kock, Rasmus Rudberg, Mikael Kahler och Gustav Johansson. Stort tack till er grabbar!

Vinst med 16-2 i seriepremiären!

Seriepremiären mot IK Guts Finspång slutar i en makalös vinst efter siffrorna 16-2!
Efter en första period som var allt för dålig av MB så bestämde sig Svinen att skärpa sig. Detta var klokt av Svinen, då de hade hela 135 personer på läktaren att imponera på. Målen öste in och hela 5 rookies fick göra sina första mål i MB-tröjan! Däribland Strand som valde att slå till med ett hattrick i debuten, kaxigt! Walle ville inte vara sämre själv och producerade 3+1, dock var Järpen poängbäst idag med 5 assist.
Matchens DumDum gick till Hagel som på något sätt lyckades kasta klubban 5 meter upp i luften vid ett direktskottsförsök. Det ryktades om att någon saboterat Hagels klubba genom att smörja in den med glidmedel, ingen utav de andra Svinen ville dock kommentera detta rykte…
Sist men inte minst vill vi tacka Waaler i sekretariatet som bjöd publiken på en otrolig show! Han hoppas vi syns igen på nästa hemmamatch den 5/11 i Linköpingsderbyt mot Mighty Ravens. Det ryktas även om att diverse tävlingar kommer dyka upp på vår Facebook och Insta inför denna match, så håll utkik efter detta!
Återigen tack till alla som kom, syns i dimman!

Säsongen i revy och nya styrelsen för 2018/2019

Ännu ett år av hockey som kommit och gått, och bara Stanley Cup-finalen är kvar för svinen att avnjuta. Vi tittar tillbaka på den gångna säsong med en topp 3 placering i division 4, finalplats i NSM-Trondheim, tre stycken nollor(!) i seriespelet, och sist men inte minst ett förmodat nytt rekord i antal konsumerade pilsner i G-punkten. Mycket kul!

Blickar vi framåt har svinen en händelserik säsong att se fram emot. Förutom det vanliga seriespelet i division 4 kommer svinen att arrangera den prestigefyllda turneringen NSM, som tar plats i Linköping under våren 2019. Ett event som bara förekommer var 6:e(!) år. En månad senare går SOF av stapeln, där svinen har som tradition att ställa upp med ett gediget bidrag.

För att tackla nästa säsongs stora utmaningar har Make Believes tagit fram en styrelse med fler medlemmar än någonsin. Även en NSM-grupp har blivit tillsatt, som kommer ha det fulla ansvaret för att NSM år 2019 blir en braksuccé.

Kommande säsongs styrelse är följande:

 • Ordförande: Eric Rogsäter
 • Kassör: Pontus Lundbäck
 • Sportchef: Charlie Johnsson
 • Coach: Daniel Lundin
 • Ass. Coach: Ludvig Elster
 • Eventansvarig: Adam Tham
 • Samarbetsansvarig: Jakob Källgren
 • Webmaster: Gustav Svennas
 • Rookiechef: Filip Söderqvist
 • KK-Ansvarig: Pelle Lund
 • Senior Advisor: Anton Ernstig
 • Ledamot: Oliver Johansson
 • Inventariechef: Erik Liukko
 • NSM-ansvariga:
  • Adam Tham
  • Ludvig Kanon
  • Pontus Lundbäck
  • Eric Rogsäter
 • NSM-rådgivare:
  • Anton Ernstig
  • Martin Claesson
  • Ludvig Elster

Årets Rookies

Med en ny säsong kommer också en ny samling spelare för att röra om i truppen. Vi i MB vill stolt presentera de spelare som hade det lilla extra på årets uttagning och officiellt blivit en del av laget:

 • Ville Lönnqvist – Tidigare från Täby HC
 • Jakob Aronsson Källgren – Tidigare från Valbo HC
 • Filip Söderquist- Tidigare från SDE HF
 • Adam Tham – Tidigare Gnesta HC
 • Pelle Lund – Tidigare från Ludvika HF och Hedemora SK
 • Ludwig Estedahl – Tidigare från Orminge Panthers och Värmdö HC
 • Axel Friberg – Tidigare från Lidingö Vikings
 • Gustav Woxén – Tidigare från AIK och Lidingö Vikings
 • Erik Liukko – Tidigare från Temiscaming Titans (GMHL) och Viggbyholms IK
 • Vidar Groth – Tidigare från Saltsjöbadens IF

Vi hoppas på många framtida säsonger med MB!

Ny huvudtränare

Daniel Elander kommer i och med säsongen 2017/2018 ta över ansveret som huvudtränare. Elander tar positionen efter att sedan tidigare spelat två säsonger i Make Believes.

Ny styrelse

Ny styrelse är beslutad i och med årsmötet som gick av stapeln i måndags. På följande sett kommer styrelsen se ut verksamhetsåret 2017/2018:

Ordförande – Hugo Moritz

Vice ordförande – Ludvig Elster

Kassör – Charlie Johnsson

Sportchef – Pontus Iversen

Eventansvarig – Hampus Svanholm

KK-ansvarig – Eric Rogsäter

Uthyrning/Domare – Adam Ågren

Webmaster/Sekreterare – Gustav Svennas

Spons/Bidrag – Pontus Lundbäck

Lagledare/Ass coach – Daniel Lundin

Rookiechef – Fabian Sund

Ny hemsida

Make Believes kan med glädje presentera en ny hemsida som är tänkt att ta alla besökare med storm. En del nya funktioner lär dyka upp under tiden. Har ni tur får vi se en återkomst av MB-bloggen!