Stabil vinst mot IK Guts

Matchreferat HKL Make Believes – IK Guts Finspång 7-4 (2-1, 3-2, 2-1), spectators 101
Fredagskväll och åter tillbaka i det som kommit att ha blivit MBs hemmaborg denna säsong, präktiga SAAB Arena. Med temperaturer i bastuklass kunde man inte annat än förvänta sig att hallen skulle koka i ett slag om slätten. Speciellt då det vankades finbesök bakom MB-bänken, klubbikonen och nyblivna hockeypensionären Daniel Ludas Lundin. Med Ludas som dagens coach kunde det knappast bli något annat än vinst, det var svinens inställning. Huvuddomare Leek gör sig redo för att släppa pucken.
Period 1:
Ludas har knappt hunnit svälja kaffet bryggt inne i omklädningsrum 4 innan det är dags och hosta upp det igen då gästerna, IK Guts Finspång, efter 42 sekunder gör mål. Det stod snabbt klart att denna match inte skulle bli någon repris från mötet i höstas då MB vann med 16-2. Knappt två minuter senare sprätter Oliven upp en kvittering i det närmaste krysset, efter framspelning från Snickarn och Piloten. Ett outnyttjad powerplay plus några ytterligare minuter senare plockar Leckström ner en puck från luften med en hand på klubban, övertalar Sillen och Forslund att inte röra pucken, för att sedan trycka dit ett handledsskott förbi motståndarmålvakten. Tack vare nysmort munläder lyckades både Sillen och Forslund snacka till sig varsina assist, vilket alla utom Järpen är glada för då han inte alls vill ha någon konkurrens om poängligatiteln. Perioden slutar 2-1, fördel Svinen.
Period 2:
I periodpausen fastställs det att MB måste spela rakare och med större marginaler för att inte släppa till bakåt. Från sekretariatet fastställs det att Månsa är veckans singel. Uppumpad av adrenalin från den hedervärda utnämningen och energifylld efter bananen i paus tar Månsa och crosscheckar en motståndare i mjälten 15 sekunder in i perioden och MB får spela boxplay. Med spel i numerärt underläge lyckas MB döda utvisningen, men bara några sekunder senare lyser lampan återigen bakom MB kassen och matchen är kvitterad, 2-2. MB rycker dock snabbt upp sig och hänger två raka baljor, den första av Forslund och den andra av Pallin. Det är dessa namn som hamnar i målprotokollet men gudarna ska allt veta att det var Ludas som ”call:ade” båda dessa mål precis innan de gjordes. Med detta står Ludas på två kassar för kvällen, blir det ett hattrick i tredje perioden må tro? Perioden avslutas först med ett Gutsmål på straff, och sedan en kanon till backskott från Asklunds klubba, som vissa källor uppger ha uppmätt 102,4 mph. Mäktigt! 5-3 i periodpaus.
Period 3:
”DET ÄR 6 OCH 40 KVAR!” gormar Viman med panik i rösten när han kliver in i omklädningsrum 4, för att sedan snabbt stänga in sig på toan. Ingen fara på taket med andra ord och svinen hinner lyssna på lite fler sköna dängor innan de åter bestiger isen för den avlutande perioden. Åtta minuter in i perioden utökar MB ledningen till 6-3 efter mål från Pallin igen. En stund senare får MB powerplay men en otäck skada på Gutsspelare sekvensen efter leder till en skum utvisning på Nisse som inte alls är i närheten av situationen. Ett ovaksamt MB-försvar missar sedan när Guts blir fulltaliga och killen från utvisningsbåset lyckas därmed komma fri och sätter dit en reducering till 6-4. Guts cirkulerar högt med två forwards resten av perioden i hopp om att kunna kontra in fler mål. Tur då att MB besitter några av ligans halaste spelare, och denna gång lyckades Sillen ringla sig igenom motståndarförsvaret och stänka dit första baljan i MB-tröjan. Matchen slutar 7-4, och MB är åter tillbaka i vinnarkolumnen, gräddhyllan, division 4 Östergötlands finrum.
Tredjekedjan (på pappret) äger fullkomligt denna match och grabbarna Nisse, Pallin och Ramsberg hyllas stort efter matchen, med all rätt. Pallin blir utsedd till matchens lirare av sekretariatet, och Ramsberg blir utsedd till matchens lirare av kapten Walle (i brist på den sedvanliga matchens-lirare-hjälmen fick Walles reklamkeps duga). MB vill även passa på att tacka den härliga publiken på lite dryga 100 som är med att bidra till den härliga stämningen. Vi hoppas på minst 200 till nästa hemmamatch!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *